KOUPIL JSEM SI VAŠI MEDOVINU, ALE PO ČASE SE NA DNĚ USADIL KAL A PO OTEVŘENÍ TO ZASYČELO. NEMOHLA SE NĚJAK ZKAZIT?
Nemusíte se bát, medovina je v pořádku. Můžete ji bez obav vypít. Naši medovinu vyrábíme podle staré, klasické a ověřené receptury bez dochucování nebo dolihování. Díky tomu naše medovina stále "pracuje" a dozrává.
V každé láhvi jsou obsaženy kvasinky, které proměňují cukr na alkohol. Jakmile je medovina uchovávána v chladu a temnu, kvasinky "spí". Jakmile se ale okolní teplota zvýší ke 20°C a výše, kvasinky ožívají a začínají se opět rozmnožovat. Díky tomu může láhev při otevření zasyčet.
Pokud se kvasinky unaví, zemřou a padají ke dnu. To je ten zmíněný usazený kal na dně láhve. Ani jeden z těchto jevů není na závadu.
Medovina je tzv. ŽIVÝ NÁPOJ, který s přibývajícími léty získává na kvalitě. Pokud se do ní nalije líh ( např: pro zvýšení obsahu alkoholu ), kvasinky se zabijí a tyto jevy nenastávají.